Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

Glavna događanja


TRAG U BESKRAJU - DANI SJEĆANJA NA OLIVERA DRAGOJEVIĆA

Ako ste zaljubljenik u Oliverovo glazbeno nasljeđe, onda zadnji tjedan mjeseca srpnja provedite u Veloj Luci i budite dio Traga u beskraju – dana sjećanja na Olivera Dragojevića.
Više informacija na email: visitvelaluka@gmail.com

VELA LUKA OUTDOORS - najbolja otočna avantura jeseni
Ukoliko ste željni avanture, prekrasnih zelenih krajobraza, ukoliko želite provesti vikend u prirodi i usput sudjelovati u nekoj utrci, rezervirajte drugi vikend u rujnu za Velu Luku i postanite fun Vela Luka Outdoors festivala.
facebook.com/vloutdoors

STAJUN OD LUMBLIJE - aromatični dani jeseni
Krajem listopada, a uoči Dana svih svetih svaki kantun Vele Luke miriše na Lumblije. Opojni miris ove jesenske delicije, specifične arome i izvrsnog okusa budi sjećanje na neka minula vremena, na bezbrižna djetinjstva i na bakinu kuhinju.
Lumblija je obredni slatki kruh, aromatična slatka i mirisna slastica koja se uoči blagdana Svih svetih priprema u Veloj Luci i zapadnom dijelu otoka Korčule.
Centralni i završni dio manifestacije je samo gastro natjecanje u kojem stručni žiri bira najbolju, tj. „Zlatnu lumbliju Vele Luke”.
Ako volite jesenske arome poput klinčića, korijandera, cimeta, muškatnog oraščića, ili tajnog sastojka „varenika” , posjetite Velu Luku u kasnu jesen i uživati će te svim čulima.

Više informacija na email: visitvelaluka@gmail.com