Omogući pristupačnost
28°C weather in Vela Luka, croatia

PROIZD

Otok Proizd – tirkizni raj Mediterana, mjesto rajskih plaža, mora boje tirkiza i stazica koje obiluju iscijeljujućom energijom.


Zapanjujuća ljepote, netaknuta priroda i tirkizno more koje oduzima dah, samo djelomično opisuju sve ono što ovaj otok nezaobilazne ljepote nudi.
2007. godine otok Proizd proglašen je plažom godine hrvatskog Jadrana, a svake godine među najbolje destinacije svrstavaju ga vodeći svjetski časopisi i portali poput The New York Timesa, Daily Telegrapha i Trip Advisora.


Ovaj rajski otok udaljen je od centra mjesta samo pola sata vožnje taksi brodićem, a jednom kad posjetite ovaj otok tirkiznog mora i blagotvorne iscjeljujuće energije, uvijek ćete mu se vraćati.
Otok Proizd ima 4 prekrasne šljunčane plaže do kojih vas vode romantične staze kroz borovu šumu.


Sve nijanse tirkiza naći ćete na ovom otoku koji je zbog bistrine mora idealno mjesto za one koje žele istraživati podmorje. Bjelina oblutaka i glatkih strmih stijena zasljepljuje, a ljepota njegovih plaža ostavlja bez daha.
Na otoku se nalazi i nudistička plaža, ujedno jedina na otoku Korčuli, stoga na Proizdu zaista svatko može pronaći svoje mjesto pod suncem.
Zbog iscjeljujuće energije kojom obiluje ovaj rajski otok, boravak na njemu osvježava unutarnju energiju i blagotvorno djeluje na zdravlje, što ćete osjetiti čim prošećete njegovim stazama.


Duž staza su postavljene i energetske klupe, kao dio parka iscijeljujuće energije. Stoga jednom kad dođete na Proizd, ne žurite, zastanite na trenutak, duboko udahnite i osvježite svoju životnu energiju.
Ukoliko ste zaljubljeni, prošećite do Velog boka, poljubite se na kissing spotu i ponesite sa sobom uspomenu na najljepše mjesto za ljubljenje.
Posjetite otok Proizd, istražite njegove plaže, upijte bijelinu oblutaka, zaljubite se u 1000 nijansi tirkiza, obnovite energiju i za kraj, poljubite se na najljepšem mjestu za ljubljenje.

 
Brod za otok Proizd vozi u 10;00,11:30 i 13:00, a povratak je u 17:00 & 18:00 sati.
Cijena povratne karte je 15 €, a za djecu do 12 godina je 8 €.