Omogući pristupačnost
24°C weather in Vela Luka, croatia

Lokalna izletišta i plaže

Izleti brodom

U izletima brodom će te sigurno uživati, ma gdje išli. Oragnizirani su obilasci otoka u njegovih plaža i uvala, sa zaustavljanjem na kupanju.

Proizd i Ošjak, omiljena i po svojoj ljepoti nadaleko poznata izletišta, nezaobilazne su destinacije svih posjetitelja Vele Luke.

Otok Proizd, plaža godine na Hrvatskom Jadranu 2007, udaljen je oko pola sata vožnje brodom od centra mjesta definitivno je biser velolučke obale koji sa jedinstvenom bjelinom svojih plaža, morem boje tirkiza i mirisom slane svježine nikoga od posjetitelja ne ostavlja ravnodušnim!

Nevjerojatno plava boja mora

Bezbroj turista iz svih krajeva Europe godinama su ostali vjerni Veloj Luci i uvijek joj se iznova vraćaju upravo zbog magične ljepote ovog posebnog otočića.

Pored malog pristaništa je lociran restoran «Proizd» u kojem se, u ugodnom ambijentu mediteranskog okruženja, nude lokalni specijaliteti, internacionalna jela, osvježavajući napitci i kokteli. «Bili Boci», tri najljepše plaže Vele Luke nalaze se na sjevernoj strani otočića, a do njih vodi nekoliko pješačkih staza. Odavde se pruža prekrasan pogled prema susjednom otoku Hvaru i prema otvorenoj pučini. Ovdje se u pravom smislu osjeća snaga mora, sunca i prirode i upravo ovdje se upotpunjuje cjelokupna ljepota odmora u Veloj Luci!

Ugledni Britanski časopis Daily telegraf  2009. g. plaže otoka Proizda uvrstio je među pet najljepših na Jadranu.

Mir, tišinu i jednostavnost kojima se odlikuje otočić Ošjak najbolje dočarava njegov neformalni naziv stečen tijekom desetljeća posjeta i posjetitelja: Otok «Ljubavi». I uistinu, prilikom boravka ovdje, zaboravlja se ritam svakodnevnog urbanog života, a netaknuta priroda, mirisi Mediterana, kristalno čisto more, sunce i toplina uvijek iznova podsjećaju posjetitelje na ljepotu postojanja i bogatstvo prirode!

Oko cijelog Ošjaka, kroz gustu borovu šumu, kojom je otočić u potpunost pokriven, vodi pješačka staza do bezbroj pristupačnih škrapa i mjesta za sunčanje, kupanje i relaksaciju.

Na zapadnoj strani, uz samu stazu, nalazi se zanimljiva špilja u okruženju stijena i mora jedinstvene prirodne ljepote.

Na tragove urbanog života ovdje nećete naići. Ovim prostorom dominiraju samo more, borovi i pjesma cvrčaka, a svi ljubitelji netaknute prirodne ljepote ovdje će otkriti Mediteran kakav je nekada bio i pronaći, makar samo nakratko, «svoje mjesto pod suncem»!

Ošjak je udaljen od centra Vele Luke svega desetak minuta vožnje brodom.

Tijekom ljetne turističke sezone do oba otočića je omogućen organizirani prijevoz nekoliko puta na dan. Pristup je moguć i u vlastitom aranžmanu, osobnim plovilima, taxi-brodovima ili pak preko rent-a-boat servisa koji se nude u lokalnim turističkim agencijama.

Više informacija na tzo-vela-luka@du.t-com.hr