Omogući pristupačnost
28°C weather in Vela Luka, croatia

Vela Luka Outdoors

Ukoliko si želite napuniti baterije pred dolazak ljeta i doživjeti najljepšu otočnu avanturu, zaputite se prema Veloj Luci početkom lipnja i sudjelujte na Vela Luka Outdoors festivalu.
Ova višednevna sportska manifestacija već godinama slovi kao najzanimljiviji sportski vikend u Dalmaciji, iz godine u godinu privlači sve veći broj trkača, biciklista i avanturista, a razlozi su brojni.
Sa preko 100 km pješačkih i biciklistički staza koji prolaze kroz stoljetne maslinike, uz plaže, vinograde, borove šume, pored nepreglednih meja, napuštenih vrtuljaka i kamenih kućica, Vela Luka je idealna destinacija za pustolovni turizam.
Vela Luka Outdoors festival započinje predavanjima i projekcijama avanturističkih filmova, dok se djeca mogu zabaviti u školama penjanja i parkoura te na slack i zip line. Raznovrsna ponuda prije samih utrka, idealna je za obitelji s djecom gdje svaki član obitelji može pronaći ponešto za sebe.
Centralni dan ima 4 utrke:
-Dječja utrku za vrtićku i školsku djecu do 10 godina.
-MTB, biciklistička utrka duga je 31 km.
-Dvije trail utrke, Vela strka duljine 22 km te Mala strka od 11 km jedinstvene su jer započinju iz prapovijesnog lokaliteta starog više od 20.000 godina, Vele spile.
Bogata večera, svečana dodjela medalja kao i rock koncerti nezaobilazni su dio ove manifestacije.
Završni, a ujedno i najveseliji dan je after party na otoku Proizdu. Svi natjecatelji koji su sudjelovali na utrkama imaju besplatni izlet na obližnji otočić Proizd, gdje ih uz druženje i kupanje čekaju utrke kajacima, boćanje te zajednički ručak kojom se ova manifestacija i službeno zatvara.
Ukoliko ste željni avanture, prekrasnih zelenih krajobraza, ukoliko želite provesti vikend u prirodi i usput sudjelovati u nekoj utrci, rezervirajte drugi vikend u rujnu za Velu Luku i postanite fun Vela Luka Outdoors festivala.
Kontakt: visitvelaluka@gmail.com
www.facebook.com/vloutdoors