Omogući pristupačnost
25°C weather in Vela Luka, croatia

Trag u beskraju

29. srpnja dan je u kojem se Vela Luka, ali i cijeli svijet prisjeća svog starog morskog vuka, prijatelja, velikog glazbenika, običnog malog čovika i svog mještanina, Olivera Dragojevića.
U tom tjednu posvećenom njegovom bogatom glazbenom nasljeđu, u Veloj Luci kao njegovom rodnom mjestu i posljednjem počivalištu okupljaju se njegovi prijatelji, glazbenici i obitelj.
Tih dana njegova glazba kao da obavije uličice Vele Luke. Mještani pričaju o njemu, svi sa sjetom u očima, ali i s osmijehom jer su ga imali sreće osobno poznavati.
Uspomene na njega osjećaju se u svakom kantunu, jer je ostavio neizbrisiv, veliki i jedinstveni Trag u beskraju.
Vela Luka na svoj način šalje najljepši pozdrav svom Kapetanu i kao da mu poručuje „Da je sve kako triba i da je svo more samo za njega.”
Malena pijaca ispred Župne crkve sv. Josipa, mjesto na kojem je i sam Oliver svake godine nastupao, tih dana postaje pozornica koja okuplja hrvatske i svjetske glazbenike koji su s njime surađivali i koje je njegovo glazbeno nasljeđe obilježilo.
Jedinstveni je i nezaboravan doživljaj pratiti koncerte uživo iz barki u samoj uvali putem video zida, na taj način rasterećujući pijacu koja je tijesna za sve one koji žele pratiti koncert uživo.
Ante Gelo, Alan Bjelinski, simfonijski orkestar i Dupini, glazbenici koji su pratili Olivera na najvećim svjetskim turnejama, stalni su postav „Traga u beskraju”. Gibonni, Zorica Kondža, Antonio Seranno, Tedi Spalato, Petar Grašo, Nina Badrić, Petar Dragojević, samo su neka od imena koja smo imali priliku slušati.

Ako ste zaljubljenik u Oliverovo glazbeno nasljeđe, onda zadnji tjedan mjeseca srpnja provedite u Veloj Luci i budite dio Traga u beskraju – dana sjećanja na Olivera Dragojevića.