Omogući pristupačnost
13°C weather in Vela Luka, croatia

UREĐENJE LOKALNIH PLAŽA

08.06.2022

Turistička zajednica je tijekom svibnja započela sa uređenjem nekoliko plaža, među kojima su plaže otoka Proizda, plaža ispred hotela Adria, plaža za pse u Plitvinama i nekoliko plaža po lokalnim uvalama. Posebno ističemo uređenje plaže Mikulina Luka, Pičena i uvale Tudorovica. Tu su još i potpore u vidu materijala za plaže u uvali Triporte, Gradina i plaže hotela Posejdon.
Također je održana i velika akcija čišćenja Proizda u suradnji sa Srednjom školom Vela Luka koja je na Proizdu boravila sa svojim prijateljima iz srednje škole iz Senigallije sa kojima su odradili terensku nastavu u sklopu projekta eTwinings Otok mogućnosti.
U narednim danime slijede još dvije akcije, a to su čišćenje Perne od Privale te kao poslijednja, akcija uređenja podmorja, koju ovu godinu po prvi puta radimo u suradnji sa i petnaestak ronioca volontera DPS-a Zagreb te ronilačkim klubom Diving Triporte.
Zahvaljujemo svima dosadašnjim ali i budućim volonterima koji se rado odazivaju na naše akcije.
"Budimo odgovorni prema prirodi i čuvajmo je, jer nismo je naslijedili od svojih predaka već smo je posudili od svojih potomaka"