Enable accessibility
Hrvatski English Deutsch Italiano

UREĐENJE LOKALNIH PLAŽA

06/08/2022

Turistička zajednica je tijekom svibnja započela sa uređenjem nekoliko plaža, među kojima su plaže otoka Proizda, plaža ispred hotela Adria, plaža za pse u Plitvinama i nekoliko plaža po lokalnim uvalama. Posebno ističemo uređenje plaže Mikulina Luka, Pičena i uvale Tudorovica. Tu su još i potpore u vidu materijala za plaže u uvali Triporte, Gradina i plaže hotela Posejdon.
Također je održana i velika akcija čišćenja Proizda u suradnji sa Srednjom školom Vela Luka koja je na Proizdu boravila sa svojim prijateljima iz srednje škole iz Senigallije gdje su odradili terensku nastavu u sklopu projekta eTwinings Otok mogućnosti.
Slijede još dvije akcije, s kojima zavrašavamo za ovu sezonu, a to su čišćenje Perne od Privale te kao poslijednja, akcija uređenja podmorja, koju ovu godinu po prvi puta radimo u suradnji sa i petnaestak ronioca volontera DPS-a Zagreb te ronilačkim klubom Diving Triporte.
Zahvaljujemo svima dosadašnjim ali i budućim volonterima koji se rado odazivaju na naše akcije.
"Budimo odgovorni prema prirodi i čuvajmo je, jer nismo je naslijedili od svojih predaka već smo je posudili od svojih potomaka"