Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

TRAIL UTRKA U VELOJ LUCI

25.08.2015

Svi ljubitelji prirode, sporta i dobrog druženja dobrodošli su na trail utrku Vela Strka koja se održava 05. rujna 2015. sa startom u 16 sati u okviru Vela Luka Outdoors događanja. Utrku organiziraju Trail i treking klub Strka i HGSS, uz pomoć HPD Mareta i uz potporu TZ Vela Luka i Općine Vela Luka.

Vrlo atraktivna staza daje odgovor na pitanje zašto su područje Vela Luke ljudi naselili već prije 25000 godina. Naime, staza prolazi pokraj Vele Spile, jednog od najvažnijih arheoloških nalazišta u Evropi, a cijela dužina staze omogućava vam da izbliza upoznate ljepote ovog kraja.
Dvije su dužinske kategorije: Veli Trail s 25 km dužine i 860 m ukupnog uspona te Mali Trail s 11 km dužine i 500 m ukupnog uspona. Koncept utrke je trail, što znači da će staze cijelom dužinom biti označene trakicama i putokazima pa znanje orijentacije i karta nisu potrebni.

Obvezna oprema za Mali Trail je mobitel s punom baterijom, dok će vam za sudjelovanje u Velikom Trailu trebati mobitel s punom baterijom i čeona lampa.
Organizatori će osigurati okrepu na stazi (voda, voće, grickalice), medalje i nagrade za najbolje u muškoj i ženskoj konkurenciji za obje staze, obrok nakon utrke (pivo i vino besplatni), bogatu lutriju (startni broj je srećka), majice za sudionike (koji se prijave na vrijeme) te karte za Jadroliniju s 50% popusta.
Besplatno noćenje osigurano je u sportskoj dvorani a nakon utrke čeka vas i fešta.


Prijave na utrku su na www.stotinka.hr a detaljnije informacije naći ćete na www.ttk-strka.hr .