Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

PRIPREME ZA PROGLAŠENJE TEMATSKE TURISTIČKE CESTE OTOKA KORČULE

18.05.2022

 U Gradskoj vijećnici Grada Korčule održan je treći pripremni sastanak na temu proglašenja Tematske turističke ceste otoka Korčule.
Okupljene je pozdravio zamjenik župana Joško Cebalo istaknuvši važnost buduće tematske ceste kao načina objedinjenja te bolje promocije turističkih proizvoda na otoku.
‘Dubrovačko-neretvanska županija prethodno je proglasila već dvije tematske turističke staze Pelješac-vinsko carstvo j Neretva-dolina života. Riječ je o odličnom načinu zajedničkog plasmana različitih elemenata turističke ponude i ovo je, zasigurno, jedna jako dobra priča za naš otok koji ima puno toga za ponuditi’, naglasio je zamjenik Cebalo.
Na sastanku su sudjelovali predstavnici jedinica lokalne samouprave i turističkih zajednica s otoka Korčule, a postupak proglašenja tematske turističke ceste i buduće korake predstavili su pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić te pomoćnik pročelnika Ivo Mujo.
Buduća tematska turistička cesta otoka Korčule ujedinit će ponudu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ugostiteljskih objekata, vinara, turističkih i povijesnih atrakcija, tematskih i tradicionalnih događanja i drugih sadržaja u jedinstvenu i zajedničku ponudu otoka Korčule. Također, proglašenje ovakve ceste način je za kvalitetniju promociju i plasman na tržištu.
 
Dodajmo i kako je na današnjem sastanku riječi bilo i o dodatnim sadržajima koje je Dubrovačko-neretvanska županija osigurala kroz EU projekt Mimosa. Riječ je o ciklo-pointovima s osiguranim sadržajima za bicikliste, poput punjača, a koji za cilj imaju potporu razvoju cikloturizma kao jedne od najbrže rastućih grana turizma u svijetu. Ciklo-pointovi postavljeni su na području cijelog otoka Korčule, ali i drugih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije.

www.edubrovnik.org