Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

Predstavljena lumblija u konobi Pelegrini u Šibeniku

25.10.2021

U okviru manifestacije Stajun od lumblije danas je na terasi renomiranog šibenskog restorana Pelegrini predstavljena lumblija koja je ove godine dobila zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla. U organizaciji društva Vela Luka iz Šibenika, tradicionalni kolač s otoka Korčule su predstavile Barbara Mirošević, potpredsjednica Udruge maslinare Vela Luka, Nikolina Oreb iz Turističke zajednice Vela Luka i Katarina Surjan iz OPG-a Surjan certificiranog proizvođača lumblije.
Konoba Pelegrini na čelu sa chefom Rudolfom Štefanom nositelj je brojnih priznanja i Michelinove zvijezdice, a svoju kulinarsku filozofiju gradi upravo na suradnji sa malim hrvatskim proizvođačima pa je tako uz lumbliju, koju su posjetitelji mogli kušati, sljubio finu kremu od pistacia i prošek Prvi poljubac.
Osim lumblije kušalo se i mlado Korčulansko maslino ulje zaštićene oznake izvornosti koje je chef Rudi servirao uz lumbliju te time ponudio novu ideju prezentacije ove aromatične slastice.
Ovom događanju pridružio se i direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole kojemu ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu i podršci društvu Vela Luka u Šibeniku.
Zahvaljujemo i našim dragim Luškama u Šibeniku koje njeguju svisvetsku tradiciju te su za ovu prigodu i same napravile lumblije koje smo kušali te chefu Rudolfu na gostoprimstvu. Posebno se zahvaljujemo predsjedniku Društva Vela Luka Damiru Žuveli koji svake godine organizira u Šibeniku druženje uz lumbliju.
Svima prisutnima urečeni su i prigodni pokloni iz Vele Luke, a jutrošnje druženje završeno je, kako i priliči, uz klapsku pjesmu.