Omogući pristupačnost
13°C weather in Vela Luka, croatia

POZIV NA RADIONICU O CIKLOTURIZMU

27.10.2021

I ovim putem pozivamo sve zainteresirane na sudjelovanje na radionici o osnovama biciklizma za predstavnike smještajnih kapaciteta i turističkih agencija koji su zainteresirani za sudjelovanje u projektu dodjele certifikata „bike friendly“ ali i cikloturizam općenito.
Jednodnevne radionice se održavaju u Veloj Luci i Korčuli:
Vela Luka – srijeda, 27. listopada s početkom u 18:00 sati u Općinskoj vijećnici

Korčula - četvrtak, 28. listopada s početkom u 17:30 u Gradskoj vijećnici, Trg Antuna i Stjepana Radića 1, Korčula

S ciljem kvalitetnog razvojna cikloturizma otoka Korčule te time produljenja turističke sezone, turističke zajednice su pristupile provedbi zajedničkog projekta definiranja biciklističkih ruta otoka. U tijeku je završetak izrade analize i smjernica razvoja biciklističkih ruta otoka Korčule koji uključjuju GPX zapise i tehničke podatke ruta te smjernice za poboljšanje i održavanje istih. Nastavno na izrađeni dokument pristupiti će se postavljanju biciklističke signalizacije, izradi biciklističke karte te postavljanje informacija o rutama na web stranicama turističkih zajednica kao i promocija cijelog projekta. Radionica je sastavni dio ovog projekta.
Sudjelovanjem na radionici zadovoljiti će se jedan od kriterija za dobijanje “bike friendly” oznake, “stručno znanje osoblja”.
Predavač na radionici je gđa. Lidija Mišćin, certificirani inspektori EuroVelo ruta i višegodišnji izrađivač/projektant mreža biciklističkih ruta u Hrvatskoj, te edukator i konzultant na mnogim edukativnim radionicama u okviru nacionalnih i EU projekata. Lidija Mišćin je članica u Koordinacijskom tijelu za razvoj cikoloturizma Hrvatske pri Ministarstvu turizma i sporta.