Još jedno zanimljivo predavanje u sklopu Stajuna od lumbije je na rasporedu sutra, u četvrtak, 24. listopada s početkom u 19:00 sati u caffe baru hotela Korkyra “Vareniki u kuhinji- Recepti i kako ih sljubiti s vinima”
Koristimo priliku da pozovem sve ugostitelje, zaljubljenike u gastronomiju i kulinarstvo, ali i sve one koji žele znati više da dođu i poslušaju ovo zanimljivo predavanje kako bi obogatili svoja znanja novim idejama za nadolazeću sezonu .
Kako kaže naš predavač "Gastronomija je kao beskrajno igralište na kojem svojoj mašti možete dati na volju. Važno ga je istraživati i važno je na njemu se igrati." - te dodaje kako upravo gastronomija najviše doprinosi rastu popularnosti, širenju tržišta i prodaji naših domaćih, autohtonih proizvoda kao što je, između ostaloga, varenik.
Cilj radionice je uputiti polaznike u istraživanje svijeta gastronomije, motivirati ugostitelje i proizvođače da u svoje recepte uključuju tradicionalne proizvode i pokušati potaknuti prodaju i plasman domaćeg, velolučkog varenika.