Omogući pristupačnost
28°C weather in Vela Luka, croatia

PLANNING TOURISM DEVELOPMENT IN EMERGING DESTINATIONS

06/09/16

Sto studenata i profesora nekoliko svjetskih sveučilišta, pod organizatorskom palicom Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 7. do 14. svibnja u sklopu akademskog putovanja ITHAS (International Tourism and Hospitality Academy at Sea) 2016, u svojoj jedanaestoj godini održavanja, ponovno su u Hrvatskoj. Ove godine u posjetu su jadranskim otocima pa su tako jučer doplovili i u Velu Luku gdje im je domaćin bila NUM Fabrika ideja.
U sklopu posjeta organizirano je razgledavanje mjesta, zabavni program i predavanja u hotelu Posejdon i posjet Veloj Spili.
Govornici na pradavanjima su bili:
Katarina Bikić - Perspektiva mladih na otoku Korčuli,
Hrvoje Rubeša - NUM Fabrika ideja i utjecaj na lokalnu zajednicu,
Maja Dragojević i Maja Jurišić - Pokret otoka i povezivanje i održivost otočnih resursa,
Dorjan Dragojević - Razvoj i budućnost turizma općine Vela Luka.
Nakon predavanja je uslijedio zabavni program u kojem su nastupili Mala kumpanija sa školskom klapom Kamenjak, a kasnije popodne ITHASovci su posjetili arheološko nalazište Vela Spila u kojima su ih domaćini Hrvoje i Maja upoznali s važnosti ovog lokaliteta.


NUM Fabrika ideja zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji, HUM Hotelima, Vela Luka Tourist Board, Radio M - Vela Luka 90.1 MHz, a posebno učiteljici Mireli i učenicima osnovne škole Vela Luka.

Izvor:NUM