Omogući pristupačnost
11°C weather in Vela Luka, croatia

Održana radionica izrade lumblije

25.10.2021

 Protekle subote na terasi Hotela Korkyra održana je radionica izrade lumblije, koja je samo jedna u nizu aktivnosti u sklopu manifestacije „Stajun od lumblije“.
Direktor Turističkog ureda Dorjan Dragojević na početku je pozdravio sve prisutne te predstavio voditeljicu radionice Leonidu Grbin kao i predstavnicu Općine Vela Luka, Jasnu Maričić. Potom je voditeljica počela s prezentacijom, tijekom koje je prisutnima objašnjavala sastojke, smisao i funkciju istih u tijestu kao i poželjnu strukturu tijesta. Pred prisutnima je dodavala sve sastojke te cijelo vrijeme mijesila lumbliju tako da su sudionici cijeli proces izrade lumblije mogli izravno gledati.
U publici je bilo više od 50 sudionika, i to Slovenaca, Mađara te jedan dio zaposlenika Grada Jastrebarskog.
Zainteresirana publika imala je mnoštvo pitanja, a nakon prezentacije, svi su mogli kušati domaće lumblije kao i par vrsta domaćih rakija za degustaciju. Neki sudionici su izrazili zainteresiranost za isprobati mijesiti lumbliju te im je i to, u skladu s epidemiološkim mjerama bilo i omogućeno. Prodalo se 6 lumblija, koliko je bilo i predviđeno za prodaju te su prisutni pitali gdje se još mogu kupiti domaće lumblije. Međusobno druženje i upoznavanje se nastavilo, i to uz izmjenjivanje recepata za domaće kruhove i kolače koji na neki način podsjećaju na lumbliju.
Autor fotografija: Anđela Šćepanović