Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

ODRŽANA PRVA VELA STRKA U VELOJ LUCI

07.09.2015

 

U organizaciji HGSS, Trail i treking kluba Strka, a uz pomoć HPD Mareta, TZ Vela Luka, Općine Vela Luka i Luškog lita, u subotu 5.rujna, je u Veloj Luci održana Trail utrka pod nazivom Vela Strka.
Učesnici su mogli birati između dvije dužinske kategorije: Veli Trail s 25 km dužine i 860 m ukupnog uspona te Mali Trail s 11 km dužine i 500 m ukupnog uspona. Učestvovalo je 59 natjecatelja. Start i cilj Strke bili su u centru Vele Luke, na Inglezovu mostu.
Pobjednik Malog Traila je Antonio Šeparović iz Vele Luke, član VK Ošjak, s vremenom 1 sat 13 minuta i 40 sekundi. Drugi u cilju bio je Toni Pivčević, a treći Marin Martinović.
U ovoj trci sudjelovao je i Općinski načelnik Tonko Gugić Bakan i prošao kroz cilj sedmi.
U ženskoj konkurenciji Malog Traila, prva je bila Matea Vukorepa s vremenom 1:32:00. Druga je bila Marina Horvat, a treća Vedrana Jerić Miloš.
Pobjednici Velog Traila su Marinko Duka i Duje Lekšić koji su zajedno prošli ciljem u vremenu od 2:14:30. Treći kroz cilj prošao je Milan Platiša s vremenom od 2:28:00.
U ženskoj konkurenciji Velog Traila prva je bila Marija Bilić s vremenom od 3:44:00. Druga je bila Suzana Marović, a treća Filipa Mimica.
Medalje pobjednicima uručio je Stipe Božić, hrvatski alpinist, član HGSS-a, redatelj  brojnih dokumentarnih filmova i emisija.
U organizacijskom odboru Vele Strke bili su Vinko Prižmić pročelnik HGSS, Marko Herman, predsjednik Trail i treking kluba Strka, Frano Vlašić, član HPD Mareta, Tonko Gugić, Općinski načelnik, Dorjan Dragojević, direktor Turističkog ureda i Tonči Surjan, predsjednik udruge Luško lito.
Nakon proglašenja pobjednika i lutrije, za sve učesnike, natjecatelje, kao i za sve koji su sudjelovali u organizaciji i osiguravali Strku i staze, uslijedila je večera i druženje na Inglezovom mostu. Zabava je, uz bend Dva promila, trajala do dugo u noć.
Izvor: Vela Luka Online