Omogući pristupačnost
29°C weather in Vela Luka, croatia

Održana predstava "Ča je život vengo...“ - Teatar Erato

08/19/23

 Teatar Erato održao je predstavu „Ča je život vengo...“ Hit cabaret inspiriran pjesmama, reportažama i prozom Momčila Popadića

"Oprosti mi, pape", "Što učinila si ti", "Zbogom ostaj ljubavi", "Adio kumpanji", "Imala je lijepu rupicu na bradi,.. nazivi su pjesama koje je tijekom svoje karijere otpjevao naš glazbeni velikan Oliver Dragojević, autor stihova je Momčilo Popadić kao i ostalih brojnih šansona koje nas svih diraju u dušu i koje na najljepši način oslikavaju poetične svakodnevne situacije.
Momčilu Popadića Momu svrstavaju u splitske pisane riječi zlatnog doba 70-ih i 80-ih godina. Njegovih aforizama i dosjetki se još tu i tamo sjetimo, no pjesme poput "Ne znam koji vjetar puše"ili „Skitnica“ su nam dan danas u uhu i na usnama, i nerijetko nas sjete da život nije ništa drugo vengo fantažija.
Svaka Popina pisana forma bila je jedno malo putovanje, na kojem bi se na kraju, vrlo često, smijali sebi samima. U svakom kutku njegove kreacije, stajao je jedan obični Dalmatinac koji samo jednu želju ima - da svoju zvizdu slidi.
Dramaturg: Bojan Brajčić
Izvode:
Marjan Nejašmić Banić
Petar Salečić
Bojan Brajčić
Producentica: Lidija Ivanda
Glavni sponzor događaja: Restoran "Dalmacija”