Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

ODRŽANA DRUGA VEČER LAST MINUTE OPEN JAZZ FESTIVALA

10.08.2015

U petak je održana druga, a ujedno i završna večer Last Minute Open Jazz Festivala.

Na prepunoj pijaci, ispunjenoj do posljednjeg mjesta, prvi su se predstavili Atom Quartet iz Barcelone sa Carlos Faginom na pianu.
Nakon njih nastupio je Marko Ramljak trio sa Matijom Dedićem na pianu. Virtuozna svirka ovih iznimnih glazbenika nikoga nije ostavila ravnodušnim.
Autorske skladbe violiniste Marka Ramljaka, istovremeno sjetnog i vedrog ugođaja, te njegove solo ...
dionice u kojima se isprepliću utjecaji irskog tradicionalnog glazbenog izričaja, mediteranskog foklora, a sve u suptilnoj jazz maniri, oduševile su publiku.
­Briljatna i nenametljiva svirka, kao i odlično pogođen sklad instrumenata te pomno odabrane skladbe bile su izvrstan uvod za nastup Gibonnija.
Kako je sam Gibonni rekao: u Veloj Luci se uvijek osjeća kao doma, tu su nastale njegove najbolje skladbe, pola ljudi već osobno poznaje i, kad nije tu, broji dane kad će se vratiti....u ovoj godini ih je već izbrojio 70.
U ležernom tonu otpjevao je pjesme koje su tu nastale nastale: u Gradini, Sokoliću, Triportima, Potirni, nenametljivo najavljujući prekrasnim baladama i dajući prostora violinističkim i piano solo dionicama.
Publika je zbilja uživala u ovom izvrsnom performansu, a kako je i sam Gibonni rekao: "Lipo mi je s vama pa ne bi priča, nego samo pjeva".

U drugom dijelu koncerta najavio je i svog dugogodišnjeg prijatelja koji ga je prije više od 20 godina pozvao kod sebe u Velu Luku, čime je postao "krivac" za njegovu zaljubljenost u ovu valu. Osim što je njegov prijatlj, Oliver je ujedno i izvođač njegovih ponajboljih skladbi.
"Najavit ću pivača isprid i iza kojega nikad ne smiš pivat......." , na taj način je na pozornicu pozvao, kako je sam rekao, najbolji vokal na mediteranu.
Svoj nastup, Oliver je započeo sa pjesmom You've got a friend. Kako je kazao, turizam je u usponu pa će prednost dati stranim gostima. Nakon nje slijedile su : Lipa moja, Nevera, Novi život se rađa, Cesarica i mnoge druge.
Na kraju možemo još samo dodati da smo nazočili još jednoj iznimnoj glazebnoj večeri koja je okupila vrhunske izvođače i uistinu pružila nezaboravan doživljaj svima prisutnima.

 

Tekst: TZO Vela Luka
Slike: Lujo Frlan, Anđela Šćepanović