Omogući pristupačnost
26°C weather in Vela Luka, croatia

Održan studijski posjet za zaposlenike TIC-eva, recepcije hotela i turističkih agencija na otoku Korčuli.

05/12/23

U organizaciji Turističkih zajednica otoka Korčule (klaster Korčula) dana 8. i 9.svibnja organiziran je i proveden dvodnevni studijski posjet mjestima otoka Korčule s ciljem upoznavanja s elementima turističke ponude  na području cijelog otoka Korčule kao i umrežavanja u cilju postizanja jednostavnog i efikasnog protoka informacija.
 
Ova aktivnost bila je organizirana za  zaposlenike turističkih informativnih centara otoka Korčule, zaposlenike recepcija hotela na otoku Korčuli kao i zaposlenike turističkih agencija koji su u direktnom kontaktu s gostima.
 
Vođenja su bila tematski organizirana te su uključivala kulturne znamenitosti i atrakcije, objekte koji u svojoj ponudi imaju tradicionalne i autohtone otočne proizvode te vinarije sa uređenim degustacijskim prostorima.
 
Tijekom prvog dana studijskog posjeta obilazili su se objekti na području Korčula– Lumbarda – Žrnovo. Program je započeo turističkim vođenjem Gradom Korčulom uz posjet Gradskom muzeju, posjetu i razgledu OPG Komparak Korčula, nastavio se šetnjom kroz Lumbardu i obilaskom vinarija Vitis i Popić, pa sve do Žrnova gdje se posjetila i razgledala Vinarija Tasovac.
 
Drugi dan studijskog posjeta obilazili su se objekti na području Vela Luka – Blato – Smokvica – Čara. Program je započeo posjetom OPG Jerolim u Veloj Luci, posjetu Ambalaži – Luka mozaika i OPG Ranko Surjan. Nakon Vela Luke, uslijedilo je razgledavanje Blata gdje su posjetitelji bili upoznati s ponudom Kulturnog centra Blato, razgledom Etnografske zbirke Barilo i degustacijskim prostorom i kulinarskim radionicama OPG Sanja Protić. Posjet se nastavio odlaskom do Smokvice gdje su sudionici posjetili vinariju Merga Victa te odlaskom do Čare gdje je bio organiziran razgled vinarije Šain-Marelić.
 
U ovom studijskom posjetu za zaposlenike TICeva, recepcije hotela i turističkih agencija na otoku Korčulu, koji je ove godine prvi put organiziran, sudjelovalo je 37 zaposlenika i djelatnika,
a suradnjom TZ klastera otoka Korčule dogovoreno je da će ova praksa postati trajna i da će svake godine uključivati druge točke obilaska 
sa ciljem prikazivanja raznolikosti turističke ponude na našem otoku.