Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

ODRŽAN PRVI GLAS VELE LUKE

31.08.2015

 

U sklopu kulturne ljetne manifestacije „Luško lito 2015“, u nedjelju, 30. 8. je na pijaci ispred crkve sv. Josipa, s početkom u 21 sat, nakon nekoliko godina pauze, održan izbor za Prvi glas Vele Luke, 2015.
Od 10 pjesama, koliko ih je bilo u natjecateljskom dijelu koncerta, publika je odlučila da naslov Prvog glasa Vele Luke ponesu Arijana Valjan i Marina Žuvela s pjesmom Princeza, a koje su prema ocijeni stručnog ocjenjivačkog suda osvojile drugo mjesto. Pjesma Ludo ljeto u izvedbi Nine Borovine osvojila je treće, a prema mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda prvo mjesto zasluženo su osvojile Gabrijela Antunović i Petra Burmas s pjesmom Generale.
U zabavnom dijelu programa nastupili su članovi udruge „Gardelin“: Anita Žuvela s pjesmom Nezgodna, Lara Franulović s pjesmom Lutka. Pjesmu Okovi na srcu otpjevala je Ivana Jurković. Ante Žuvela Doro, Cvito Markov i Ana Dragojević otpjevali su hit Macarena na lokalnom, luškom dijalektu. Posebno iznenađenje večeri bio je gost iz Blata, devetogodišnji Noa Martinović koji je otpjevao pjesmu Sweet child of mine, a Ana Dragojević nastupila je s pjesmom I want to break free.
Ostali izvođači bili su: Marina Marinović s pjesmom Dalmatinka, Nina Golić s pjesmom Amnezija, Makedonsko devojče pjevala je Valentina Dragojević, Antonija Barčot Dalmacijo, srce oka moga. Pjesmu The lazy song pjevala je Lucija Marić, pjesmu Klinka Eva Bačić. Kao i dosadašnjih godina, genereralni sponzori ove manifestacije bili su općina Vela Luka, Dubrovačko – neretvanska županija, udruga Luško lito, te brojne institucije iz Vele Luke i Blata. Program su vodili Cvito Markov i Andrea Ozretić.

Izvor: Radio M  / Fotografije: Lujo Frlan