Omogući pristupačnost
23°C weather in Vela Luka, croatia

Održan posljednji Adventski sajam uz podjelu poklona za najmlađe i Zimsku strku

12/22/21

Protekle subote, 18.12.2021. održan je posljednji Adventski sajam. Sajam se odvijao u Žardinu, a svoje radove su izlagale učiteljice dječjeg vrtića Radost, dok su članice Lige protiv raka već tradicionalno frigale slasne pršurate. Posebno za najmlađe je organiziran i djed Mraz, koji je prvo poklone u Centru za kulturu podijelio najmlađim mažoretkinjama, a potom je uz njihovu pratnju došetao u Žardin, gdje je poklone dijelio svoj djeci.
Nakon tog, s početkom u 11 sati je održano je drugo po redu izdanje Zimske strke u organizaciji Zajednice sportskih urduga Vela Luka i Turističke zajednice Vela Luka.
Osim utrke na kojoj je sudjelovao skoro 60 natjecatelja, organizirana je i Brnjalijada, svjetsko natjecanje u rastiranju i slaganju brnjala.  
A u nedjelju je Udruga mažoretkinja Vela Luka zabavila Velolučane svojim tradicionalnim božićnim nastupom, ove godine na otvorenom, u centru Vele Luke.
Nastupile su mlađa i starija skupina mažoretkinja iz Vele Luke te njihove gošće mažoretkinje iz Blata. Sve plesne točke osmislila je i s njima uvježbala njihova trenerica i koreografkinja Lyudmila Jung.