Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

NEW YORK TIMES - VELIKA REKLAMA OTOKU KORČULI

14.01.2016

"OVO JE veliki svijet, a mi smo ga odlučili malo smanjiti. Od drevnih hramova do kristalno čistog mora, ovo su mjesta koja morate posjetiti ove godine", započeo je New York Times svoj članak o 52 destinacije koje treba posjetiti u 2016. godini.

Iako je taj popis zanimljiv sam po sebi, ono što ga čini još zanimljivijim Hrvatima jest činjenica da New York Times poziva svoje čitatelje da posjete jedan hrvatski otok - Korčulu.

Naš lijepi otok smjestio se na 17. mjestu, između kineskog Hangzhoua i španjolskog San Sebastiana.


"Unajmite moped i krenite na zapad"

"Beyonce i Jay Z su pokrenuli trend. Njihov posjet Hvaru 2011. godine pokrenuo je navalu turista na hrvatske dalmatinske otoke. Korčula je skromniji susjed Hvara. Većina otoka i dalje je netaknuta, okružena ribarskim selima i šljunčanim plažama. Umjesto da ostanete u Starom gradu, za koji tvrde da je rodno mjesto Marka Pola, unajmite moped i krenite na zapad. Vozite se kroz maslinike i guste šume te skrenite s puta i kušajte tradicionalno korčulansko bijelo vino, Grk, u bilo kojoj od šarmantnih obiteljskih vinarija. Gorko je, vjerno manje modernim danima ove regije", opisali su autori članka.

Prva na popisu destinacija koje treba posjetiti prilagođena je čitateljima većinom iz SAD-a, pa New York Times predlaže da posjete Mexico City. Slijede Bordeaux u Francuskoj, Malta, Coral Bay na otoku St. John, Nacionalni park Theodorea Roosevelta u Sjevernoj Dakoti, Mozambik, Toronto, Abu Dhabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Skane u Švedskoj i Viñales na Kubi.

Korcula Island Croatia - Experience authentic life on the Dalmatian Coast

http://www.nytimes.com/section/travel?action=click&pgtype=Homepage&region=TopBar&module=HPMiniNav&contentCollection=Travel&WT.nav=page