Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

MATRIB- IZLOŽBA 2015.

29.06.2015

U petak, 26. 06. u 19 sati u galeriji Centra za kulturu Vela Luka otvorena je izložba „Trošenje kao fotografska inspiracija“ koja se organizirala u sklopu Međunarodne konfenrencije MATRIB 2015. i 2. međunarodnog fotografskog natječaja “ MATRIB – INSPIRACIJA MATERIJALOM“ .
Na izložbi su prezentirane fotografije koje su tematski vezane za međunarodnu konferenciju koja se primarno bavi materijalima, tribologijom i trošenjem, ali je autorima dana potpuna sloboda u interpretaciji teme što je rezultiralo zanimljivim fotografskim ostvarenjima iznimne svježine i originalnosti svojstvene mladim autorima.
Na tridesetipet izloženih fotografija publika može vidjeti raznovrsne motive iz čovjekovog svakodnevnog okruženja koji kvalitetnom kompozicijom i tehničkom vještinom daju novi pogled na trošenje materijala i predmetnoga svijeta i navode posjetitelje na razmišljanje o procesima u vremenu i estetici potrošnosti i prolaznosti.
Na Natječaju su sudjelovali studenti Grafičkog fakulteta, Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Fakulteta strojarstva i brodogradnje i studenti novoosnovanog Sveučilišta Sjever.
Prilikom otvorenja izložbe posjetitelje je pozdravio ravnatelj Centra za kulturu dr.sc. Dinko Radić, dr. sc. Miroslav Mikota i dr.sc. Krešimir Grilec.
Izložba ostaje otvorena do srijede, 8. 07. 2015. i može se pogledati radnim danom Centra za kulturu Vela Luka od 8-15h.

CZK