Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

"Luška strka - Pozdrav ljetu 2021"

01.07.2021

Protekle subote u Veloj Luci održana je "Luška strka - Pozdrav ljetu 2021." - sportsko rekreativna manifestacija, ujedno i prva ovogodišnja utrka u Veloj Luci koja je održana nakon duže pauze. Novo izdanje Luške strke ponovno je natjecatelje vodilo kroz staze u prekrasnoj prirodi Vele Luke, koja se još jednom pokazala kao savršena kulisa za razne outdoor sportove.
Omiljeno godišnje doba u sportskom duhu odlučilo je pozdraviti 47 sudionika koji su sudjelovali u trail utrci, te 36 sudionika MTB utrke. U trail utrci u ženskoj kategoriji prva na cilj stigla je Mateja Videvšek, druga je stigla Ofelija Dragojević, dok je kao treća u cilj utrčala Jelena Barčot. U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvaja Leo Zlokić, drugo Vito Prižmić, dok je treći do cilja stigao Gordan Andreis. U biciklističkoj utrci pobijedio je Klemen Petač, drugi je stigao Ivan Prižmić, dok je treće mjesto zauzeo Marko Surjan. U ženskoj konkurenciji prva je na cilj stigla Danijela Lovričević, potom Josipa Padovan, dok je Lucija Usmijani zauzela treće mjesto. Pehare su također osvojili najstariji i najmlađi natjecatelji ovogodišnje Luške strke. Za najstarijeg natjecatelja u MTB utrci pehar je dobio Đenario Surjan koji je osvojio 25. mjesto u muškoj kategoriji, dok je za najmlađeg sudionika pehar osvojio Dominik Marin Valjan, koji je u cilj utrčao 19.
Glavni organizator Luške strke je Jurica Dragojević, ispred Zajednice sportova Vela Luka, u suradnji sa HPD Maretom i Turističkom zajednicom Vela Luka, a uz pokroviteljstvo Općine Vela Luka i potporu volontera i sponzora.
Čestitke svim sudionicima ovogodišnje Luške strke!

Fotografije: Anđela Šćepanović i Saša Prižmić