Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

INA osigurala sredstva za akciju čišćenja otoka Proizd – poziv na volontersku akciju

16.05.2022

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vela Luka dobilo je financijsku potporu od strane INA-e za prijavljeni projekt „Čišćenje plaža otoka Proizd“.
INA već godinama kroz natječaj Zeleni pojas financijski podržava projekte od ekološkog značaja, a ove godine je projekt DVD-a Vela Luka, između 280 prijavljenih projekata prepoznat kao značajan za okoliš i samim time vrijedan sufinanciranja.
„Ovim putem zahvaljujemo INA-i za financijsku podršku prilikom realizacije ovog projekta. Na ovaj način smo uspjeli osigurati i dio opreme koji ćemo koristiti i u budućim akcijama čišćenja što je za naš proračun značajno. Sve pohvale za inicijativu.“ – Ivo Šeparović, zapovjednik DVD Vela Luka.
Stoga će se tijekom svibnja odraditi čišćenje plaža otoka Proizd, a uz to će se osigurati i sadnice autohtonog dalmatinskog bilja (ruzmarin i smilje) koje će biti posađene u blizini postavljenih energetskih klupica koje se nalaze na stazicama koje vode do plaža.
Partneri na ovom projektu su Općina Vela Luka i Turistička zajednica općine Vela Luka.
Budući se radi o otoku, organizacija za prijevoz je dosta složena. Stoga u realizaciji, uz organizatore i partnere, sudjeluju Šumarija Korčula, lokalni prijevoznici, lokalni poduzetnici, članovi lokalnog planinarskog društva Mareta i ostali.
Akcija je, osim ekološkog, i volonterskog karaktera: uskoro će se na facebook stranicama i lokalnim radijima objaviti poziv za zainteresirane volontere. Sudjelovati će moći svi koji žele doprinijeti čišćem okolišu te kvalitetno, korisno i zdravo iskoristiti svoje slobodno vrijeme.
Stoga pratite facebook stranice DVD-a Vela Luka, Općine Vela Luka, Visit Vela Luka (TZ) i HPD Mareta i uključite se u zajedničku akciju čišćenja našeg Proizda!