Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

Zahtjev za odgodu plaćanja paušalnog poreza za 2020. godinu

30.03.2020

Obavijest iznjamljivačima,

slijedom Vaših učestalih upita i poziva vezanih za odgodu plaćanja paušalnog poreza pošnjene samog postupka slanja Zahtjeva za obveznike koji ne koriste sustav ePorezna.
Dakle zahtjev je moguće podnijeti Poreznoj upravi:
1. putem sustava ePorezna,  ili ako niste korisnik sustava ePorezna…
2 .putem web forme Pišite nam birajući temu ePorezna – JPPU podtemu Zahtjev za odgodom plaćanja pri čemu je moguće popuniti  i priložiti obrazac.
Objašnjenje web forme "Pišite nam":
Za početak je potrebno preuzeti i ispuniti zahtjev čiji link je ovdje: zahtjev 
Popunjeni dokument sačuvajte na Vašem kompjuteru a zatim otvorite web formu ePorezne "Pišite nam"   koji se nalazi na ovom linku: ovdje
Odaberite temu ePorezna – JPPU podtemu Zahtjev za odgodom plaćanja
Ovako će izgledati stranica preko koje šaljete obrazac:
image.pngNa dnu vidite polje Odaberi datoteku, tu priložite ispunjeni zahtjev koji ste sačuvali na Vašem kompjuteru, upišite oib, ostavite Vaše kontakt podatke i pošaljite obrazac.
Napominjemo da ukoliko obrazac nije moguće potpisati pa priložiti, prihvatiti će se obrasci bez potpisa uz podatke za kontakt navedenu u Zahtjevu i po potrebi u emailu.
(Što znači da obrazac ne morate printati da bi ga potpisali, već ga popunite u Wordu i u obrascu napišite Vaše kontakt podatke (mobitel, email da Vas mogu kontaktirati iz Porezne.    
3. Iznimno, paušalni porezni obveznici, koji iz objektivnih razloga ne mogu podnijeti Zahtjev na način naveden po točkama 1. i 2., mogu neposrednim telefonskim kontaktom zatražiti usmeno podnošenje Zahtjeva. Ovo je navedeno na stranicama Porezne ali nisu naveli koji su kontakt telefoni, za pretpostaviti je da treba kontaktirati ispostavu porezne na našem području.
Kontakt za Poreznu u Korčuli je:
Porezna uprava Područni ured Dubrovnik, ispostava Blato; Telefon: Centrala 020-447-407 / 406 
Sve nformacije su sa stranica Porezne upravehttps://www.porezna-uprava.hr/Stranice/COVID_19_informacije.aspx
Ostanite doma, jer tako spašavate druge.