Omogući pristupačnost
Hrvatski English Deutsch Italiano

DIGITALNI NOMADI I VELA LUKA KAO POSLOVNA DESTINACIJA

25.06.2021

Sve više digitalnih nomada odabiru Velu Luku i otok Korčulu kao svoj poslovnu destinaciju.
Digitalni nomadi predstavljaju novi pojam rada i novi stil života pojedinaca koji imaju mogućnost raditi izvan svoje države i putovati svijetom.
Većinom su developeri, grafički dizajneri, gejmeri, stručnjaci za društvene mreže, developeri kriptovaluta, IoT eksperti, a pokrivaju i mnoga druga područja iz informatičke tehnologije. Budući se žele povezati s prirodom i imaju razvijenu svijest o klimatskim promjenama destinacije odabir njihove destinacije vrlo je specifičan. Birajući Hrvatsku kao svoju poslovnu destinaciju, doprinose njenoj vidljivosti i popularnosti u medijskom prostoru.

Republika Hrvatska među prvima je regulirala status digitalnih nomada za državljane trećih zemalja, odnosno za one koji nisu iz EU.

Od 1. siječnja 2021. službeno je počela nuditi privremeni boravak digitalnim nomadima osiguravši im vizu za privremeni boravak u trajanju do jedne godine. Digitalni nomadi mogu se prijaviti i za drugu, naknadnu digitalnu nomadsku vizu, ali tek šest mjeseci nakon što istekne prva. Prijaviti se mogu preko interneta ili u hrvatskom veleposlanstvu ili konzulatu.

U Veloj Luci trenutno boravi više digitalnih nomada kojima je Vela Luka njihov novi ured. Neki se nalaze u samom centru mjesta, ima ih i u obližnjim uvalama ali i u Marini Korkyra.

Želimo im ugodan boravak i nove poslovne uspjehe!

Turistička zajednica Općine Vela Luka
https://tzvelaluka.hr/ 
@velaluka.touristboard