Omogući pristupačnost
29°C weather in Vela Luka, croatia

DIGITALIZACIJA PLAŽA PUTEM MOBILNE APLIKACIJE PLAJA BEACH FINDER

05/20/21

Sukladno najnovijim trednovima i potrebom za digitalizacijom te smanjenjem tiskanih promotivnih materijala Turistička zajednica Općine Vela Luka omogućila je svima besplatno korištenje mobilne aplikacije Plaja Beach finder, čija je svrha digitalizacija svih plaža na Jadranu.

U aplikaciji je već vidljivo dio plaža na području Vele Luke sa svim bitnim informacijama na engleskom jeziku, koje smo implementirali u proteklom periodu.

Jako bitna karakteristika mobilne aplikacije je da se može koristiti u offline modu tj. da se navigacija do plaža može koristiti bez internet signala što će uvelike pomoći svim našim gostima.
Mobilna aplikacija bez obzira na vašu trenutnu lokaciju prikazuje sve plaže u vašoj blizini, vijesti vezane uz njih i vremensku prognozu za to područje. Korištenjem mobilne aplikacije, plaže možete pretraživati preko mape, kategorija, tj. tipa plaže (pješčana, šljunčana, nudistička…) ili po tražilici tako da jednostavno upišete naziv plaže, grada, mjesta ili po radijusu u kojem želite pretražiti plaže.
Za sve goste na otoku Korčuli vrlo je važno da će uskoro i putem ostalih Turističkih zajednica plaže na otoku biti vidljive u aplikaciji. Za sada je digitalizirano preko 30% plaža na Jadranu i njihov broj se iz dana u dan povećava.

Namjera nam je ubuduće sa navedenom aplikacijom upoznati što više turističkih djelatnika i gostiju na našem području te omogućiti njenu dostupnost tj. širu primjenu.

TZO Vela Luka