hr en de it

❤️VRIJEME ADVENTA U VELOJ LUCI ❤️

11/29/2019

U najljepšem razdoblju u godini, Općina Vela Luka i Turistička zajednica Vela Luka u suradnji s veloluŠkim udrugama i ustanovama organiziraju program božićno - novogodišnjih blagdana naziva „Advent u Veloj Luci 2019./2020.“, u sklopu kojeg vas očekuju razni kulturni, sportski izabavni događaji. Manifestacija započinje sutra, 30, studenog „1. Adventskim sajmom“ na kojem će lokalne udruge prezentirati prigodne ukrase a sajmovi i druženja u predblagdanskom ozračju nastaviti će se odvijati i kroz sljedeće tri subote u prosincu.

Ovog Adventa lokacija „Žardin“ u centru Vele Luke dobiti će novo ruho, u parku vas očekuje novi prigodni blagdanski sadržaj koji će vam zasigurno uljepšati i razveseliti predstojeće blagdane. Uz adventsku kućicu koja će biti postavljena u parku, postojeća svjetleća dekoracija dobiti će nove motive kojima će se svakako upotpuniti božićni ugođaj. „Žardin“ će time postati središte blagdanskih zbivanja a na novoj lokaciji uz slasne zalogaje, tople napitke i dobru glazbu blagdanska zabava je zagarantirana!
Središnji događaj „Adventa Veloj Luci“ svakako će biti uprizorenje Živih jaslica u Veloj spili.
Naime, treću godinu za redom prapovijesno arheološko nalazište pružiti će veličanstvenu
kulisu čarobnom božićnom događaju koji svake godine privlači sve veći broj posjetitelja. Žive jaslice u autentičnom špiljskom ambijentu zasjati će 20.12., a osim članova pokladne udruge „Trtajun“ koji će utjeloviti brojne likove iz biblijske priče, svojom glazbenom izvedbom događaj će upotpuniti Gradski zbor „Brodosplit“ koji je s svojim sjajnim interpretativnim umijećem, tehnikom i ljepotom pjevanja postao jedan od najcjenjenijih zborova u Hrvatskoj. 
Zadnji mjesec u godini vrijeme je uživanja u raznim gastro specijalitetima i domaćim
delicijama pa će se i ove godine Badnji dan obilježiti s bakalarom dok ćemo staru godinu
ispratiti uz „Lušku trpezu“ i tradicionalnu gastro ponudu.
 
Tijekom ovogodišjeg Adventa neće nedostajati ni napetih sportskih natjecanja, stoga ćemo
14. prosinca doznati tko je najuspješniji u lignjolovu, „Zimsku strku“ otrčati ćemo 21.
prosinca dok ćemo od 28. do 30. prosinca uživati u „Malonogometnom turniru kvartova“.
 
I ove godine posebnu pažnju poklonili smo našim najmlađima za koje smo pripremili brojna
događanja poput Dječjeg dočeka Nove godine, radionica, predstava, projekcije filmova koji
će se održati u sklopu „Prosinca u knjižnici“ ali i ono što je kod najmlađih ipak najisčekivanije, posjet Sv. Nikole, Djeda Božićnjaka i podjela prigodnih poklona.
 
Stoga, toplo se obucite, stavite osmijeh na lice i pridružite nam se na „Adventu u Veloj Luci“! ❤️❤️❤️
 

 

$this->latestNews($page, $content->content_id, false);