Enable accessibility
12°C weather in Vela Luka, croatia

Vela Luka obilježila godišnjicu rođenja Olivera

12/09/2022

Prije 75 godina rođen je Oliver Dragojević, svojim specifičnim glasom i emotivnim izvedbama osvojio je srca sviju generacija, tijekom svog života ostvario je veličanstvenu karijeru, otpjevao mnoge najljepše hrvatske pjesme, te svima nama u nasljeđe ostavio golem glazbeni opus.
Godišnjica rođenja Velolučanina koji je iza sebe ostavio dubok i neizbrisiv trag, obilježena je sinoć u galeriji Centra za kulturu Vela Luka koncertom Pisma Tvoje pisme-Oliver u zvucima Velolučana, u organizaciji Folklornog društva Kumpanija. Na događaju su uz domaćina večeri klapu FD Kumpanija nastupili vokalni ansambl Jedinstvo Split i mlada muška klapa Rikordo iz Blata. Program je vodio Darko Dragojević, a pokrovitelji koncerta su Općina Vela Luka i Turistička zajednica Općine Vela Luka.
Na dostojanstven način slavilo se, pjevalo i uživalo u poznatim prekrasnim notama i stihovima koji u svima bude samo najljepše emocije, a sinoćni glazbeni događaj još jednom je potvrdio da je Oliver prisutan u našim srcima i životima.
„Zauvik si tu…“