Enable accessibility
23°C weather in Vela Luka, croatia

U organizaciji Turističkih zajednica otoka Korčule (klaster Korčula) dana 7. i 8.svibnja organiziran je i proveden dvodnevni studijski posjet mjestima otoka Korčule s ciljem upoznavanja s elementima turističke ponude na području cijelog otoka Korčule kao i umrežavanja u cilju postizanja jednostavnog i efikasnog protoka informacija.

Ova aktivnost bila je organizirana za zaposlenike turističkih informativnih centara otoka Korčule, zaposlenike recepcija hotela na otoku Korčuli kao i zaposlenike turističkih agencija koji su u direktnom kontaktu s gostima.

Vođenja su bila tematski organizirana te su uključivala kulturne znamenitosti i atrakcije, objekte koji u svojoj ponudi imaju tradicionalne i autohtone otočne proizvode te vinarije sa uređenim degustacijskim prostorima.

Tijekom prvog dana studijskog posjeta obilazili su se objekti na području Korčula– Lumbarda – Žrnovo. Program je započeo turističkim vođenjem muzeja Marka Pola, ekološkog poljoprivrednog gospodarstva Eko škoja, vinarija Bire te Škatula.

Drugi dan studijskog posjeta obilazili su se objekti na području Vela Luka – Blato i  Smokvica. Program je započeo posjetom Volej spili nakon čega smo išli do OPG-a Luška te budućeg muzeja Olivera .
Nakon Vela Luke, uslijedilo je razgledavanje Blata gdje su posjetitelji bili upoznati s ponudom Kulturnog centra Blato, razgledom Etnografske zbirke Barilo i Svetištem i Muzej Blažene Marije Propete Petković te vinarija Jovanov. Posjet se nastavio odlaskom do Smokvice gdje su sudionici posjetili vinariju Baran.


U ovom studijskom posjetu za zaposlenike TICeva, recepcije hotela i turističkih agencija na otoku Korčulu, koji je već drugi put organiziran, sa ciljem prikazivanja raznolikosti turističke ponude na našem otoku te upoznavanja turističkih djelatnika sa kompletnom ponudom cijelog otoka.