Enable accessibility
Hrvatski English Deutsch Italiano

Poštovani,

Dostavljamo vam najnovije informacije koje smo zaprimili iz Doma zdravlja Vela Luka, a vezano za testiranje u Veloj Luci.

Od danas se uvodi brzo antigensko testiranje u istom terminu kao i PCR kod dr. Sorića 3 x tjedno, cijena je 300 kn. U sezoni bi se brzi antigenski testovi trebali prebaciti na turističku ambulantu, svaki dan u određeno vrijeme. Za sve info kontakt u Domu zdravlja Dr. Ante Franulović Vela Luka je +385 (0)20 601740 email:pisarna@dzaf.hr
PCR testiranje u Veloj Luci i dalje je dostupno uz prethodnu najavu u pon, sri i pet (13:00 - 20:30) kako sada tako i u sezoni. Cijena testa je 1.050 kuna.
_____________________________________________________________

 

Također, nastavno na odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza RH javljamo Vam informacije koje se odnose na mogućnosti ulaska u RH.
Svi putnici koji, neovisno o državljanstvu, dolaze u Republiku Hrvatsku iz država/regija članica EU-a/EGP-a, a koje se trenutačno ne nalaze na tzv. zelenoj listi ulazak u Republiku Hrvatsku omogućit će se uz:

 

predočenje potvrde o negativnom PCR ili brzom antigenskom testu na SARS-CoV-2 koji je naveden na Zajedničkoj listi brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Europske unije, a koju objavljuje Europska komisija, ako nalaz testa nije stariji od 48 sati od trenutka testiranja do dolaska na granični prijelaz. Ukoliko se radi o brzom antigenskom testu i boravku dužem od 10 dana u Republici Hrvatskoj, do desetog dana od datuma izdavanja tog testa mora se ponovo provesti testiranje
predočenje potvrde o cijepljenju za osobe kojima je prošlo 14 dana od cijepljenja drugom dozom cjepiva protiv COVID-19 ili od cijepljenja jednom dozom, ako se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi
predočenje pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa, iz podstavka 1. ovog stavka, kojim se potvrđuje da se osoba oporavila od infekcije virusom SARS-CoV-2, pri čemu je taj test napravljen unazad 180 dana, a stariji je od 11 dana od dana dolaska na granični prijelaz ili uz predočenje potvrde o preboljenoj bolesti COVID-19, izdane od liječnika
određivanje samoizolacije po dolasku u Republiku Hrvatsku uz mogućnost PCR ili brzog antigenskog testiranja na SARS-CoV-2, a u slučaju nemogućnosti testiranja samoizolacija traje 10 dana.

Državljanima trećih strana bit će omogućen ulazak u RH ukoliko također zadovolje jedan od gore navedena četiri uvjeta ulaska u RH te predoče potvrdu o uplaćenom smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili unajmljenom plovilu te drugom obliku turističkog smještaja ili su vlasnici kuća ili plovila u Republici Hrvatskoj.

 

Također, bitno je napomenuti da navedenom Odlukom se izuzimaju djeca mlađa od sedam godina koja putuju u pratnji roditelja/skrbnika od obveze predočenja negativnog rezultata testa i samoizolacije ako roditelji/skrbnici posjeduju negativni PCR ili brzi antigenski test, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenoj bolesti COVID-19.

 

Sve ostale informacije o Odluci te mogućnostima ulaska u državu te izuzecima od gore navedenih uvjeta će biti objavljeni sutra i na našim Covid Q&A stranicama, kao i do sad – u tri jezične varijante:

 

https://croatia.hr/hr-HR/koronavirus-covid-19-pitanja-i-odgovori

https://croatia.hr/en-GB/coronavirus-2019-ncov-q-and-a

https://croatia.hr/de-DE/coronavirus-2019-ncov-fragen-und-antworten

 

Za sva dodatna pitanja – stojimo na raspolaganju.