hr en de it

STATISTIKA ZA LIPANJ I PRVIH ŠEST MJESECI 2018. GODINE

10.07.2018

Prema najnovijim podacima sustava Evisitor u Veloj Luci je u lipnju je ostvareno 23.044 noćenja ili 7 % više nego u istom razdoblju 2017. godine.

Hotelski smještaj ostvario je 11 % porasta dok je najveći porast ostvaren u Kampu Mindel tj 35 % povećanje broja noćenja. Najmanji porast od 2% prisutan je u privatnom smještaju.

Uspoređujući prvih šest mjeseci, u Veloj Luci je zabilježeno je 31.998 noćenja ili 3% više nego u istom razdoblju 2017. godine.

Kao i proteklih godina najviše noćenja ostvarili su poljski državljani smjšeteni u hotelim Adria, Posejdon i Jadran, dok su u privatnom smještaju najviše noćenja ostvarili slovenski te njemački državljani. U hotelu Korkyra najveći broj noćenja su ostvarili turisti iz Sjedinjenih država, dok su u renoviranom Integralnom hotelu Villa Telenta najveći broj noćenja ostvarili turisti iz Njemčke.

Povećanja su također zabilježena i u nautičkom prometu u odnosu na 2017. godinu.

Početkom srpnja zabilježen je manji pad noćenja na području TZ Vela Luka u odnosu na proteklu godinu. Kao uzrok, turistički stručnjaci navode trenutno održavanje Svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi.
 

Turistički ured Vela Luka