Abilitare l'accessibilità
Hrvatski English Deutsch Italiano

ZAVRŠEN 10. KORČULANSKI TRIATLON IZAZOV MARKA POLA

21/09/2020

 Završen je izazov Marka Pola - Prvenstvo RH u srednje dugom triatlonu na otoku Korčuli.

Dvodnevna manifestacija Marco Polo Challenge.
Neopisivo smo ponosni što smo ove godine, po prvi puta bili dio, ove iznimno zahtjevne dvodnevne manifestaciju, u ne baš jednostavnim uvjetima.
Naime ove godine Turistička zajednica Vela Luka, kao i Općina Vela Luka uključili su se u organizaciju najvažnije ovogodišnje sportske manifestacije otoka Korčule.
Prvog dana ekipa iz Vele Luke, doslovno je pokorila i u štafetnom šprint triatlonu i u humanitarnoj utrci na 5 km.
Standardno najbrojnija i najglasnija ekipa utrke, od čak 14 članova bila je iz Vele Luke. I bez lažne skronosti možemo reći da smo pokorili prvi dan Marko polo Challenga. Sve tri ekipe iz Vele Luke, popele su se na postolje, a isto je bilo i sa sudionicima u humanitarnoj utrci, njih petero osvojilo je 3 zlata i dva srebra.
U nedjelju, na žalost nismo sudjelovali u natjecateljsko dijelu, ali nas je pak čekao organizacijski i volonterski dio posla. Naime ove godine po prvi puta, biciklistička etapa, u svom 45. km prolazila je Velom Luka. Kao i obično naši volonteri pokazali su se na visini zadatka; Vesela i vedra Vela Luka, rekli su neki od natjecatelja, nakon što su prošli Velom Lukom, a ni ne čudi jer smo zaista imali najljepši punkt na otoku.
U realizaciji ovog sportskog spektakla, pored volontera, posebno bi istakli naše Vatrogasce DVD Vela Luka koji su uz djelatnike MUP-a te bikere moto kluba Korčula osiguravali bicikliste duž cijelog otoka. Izvrsni su bili i volonteri Crvenog Križa koji su bili na svim punktovima i osiguravali osvježenje za sudionike utrke.
Hvala također i hotelu Korkyri kao i svim našim veselim i marljivim volonterima u Veloj Luci.
Ako smo nekog izostavili, nije bilo namjerno.
Hvala svima koji ste bodrili natjecatelje, a svim natjecateljima čestitamo!
Bilo je veliko zadovoljstvo biti dio #marcopolachalleng.