Abilitare l'accessibilità
5°C weather in Vela Luka, croatia

Održana radionica Moja prva lumblia, u dječjem vrtiću Radost

10/27/22

U sklopu manifestacije Stajun od lumblije 2022 jučer su u Dječjem vrtiću „Radost“ razigrani mališani predškolske grupe “Snjeguljica” uz smijeh i pjesmu zamijesili svoje prve lumblije.
Mališanima su pomogli načelnica Katarina, ravnateljica Miranda i tete Tihana i Lucija, a da sve bude prema “tajnom receptu” pobrinula se kuharica Miranda. S osmijehom na licima, a s brašnom po obrazima naši najmlađi uspješno su prošli radionicu pod nazivom „Moja prva lumblija“.
Stajun od lumblije osim u vrtiću, danas se održavala i u Osnovnoj školi, gdje su se na „Mastercaku“ natjecali kulinarski timova učenika 7. i 8. razreda, a učenička zadruga Meja u 15:00 sati održala je radionicu pripreme lumblije.
Ukoliko još imate neke nedoumice o samom postupku izrade lumblije, pridružite nam se danas u 16:30 u Srednjoj školi Vela Luka.
Lumbliju će, po tradicionalnom receptu zaštićenom oznakom zemljopisnog podrijetla voditi Leonida Grbin i Katarina Surjan nositeljice ove oznake.
Radionica se održava u novouređenom kuharskom praktikumu Srednje škole. Na radionici ćete moći i kušati lumbliju izrađenu po tradicionalnom receptu te smo za sve sudionike pripremili i prigodne poklone.
Nadamo se da ćete se pridružiti u što većem broju!
Pridružite nam se i uživajte u "Stajunu od lumblije".
Sutra nas očekuje najvažniji dan manifestacije, naime u 17:00 sati u Centru za kulturu Vela Luka u sklopu programa manifestacije održava se izložba i kušanje lumblija te izbor za „Zlatnu lumbliju“ Vele Luke u 2022. godini prema sudu stručnog ocjenjivačkog žirija.
Svake godine dodjeljuje se i posebna nagrada za najljepše uređeno
izložbeno mjesto, a prigodne poklone dobiti će svi natjecatelji.