Abilitare l'accessibilità
24°C weather in Vela Luka, croatia

Lidija Vlašić napravila je Zlatnu lumbliju 2022. godine

11/03/22

Sinoć je u Centru za kulturu Vela Luka održano završno događanje manifestacije "Stajun od lumblije"- izložba i natjecanje za izbor najbolje lumblije Vele Luke.
Uoči blagdana Svih svetih, kada se lumblije pripremaju, posjetitelji su mogli uživati u plodovima jeseni koje su izložili naši natjecatelji i kušanju lumblija koje su se natjecale za izbor one najbolje.
Stručni žiri u sastavu: prof. Josip Žuvela kao predsjednik žirija te Radenka Barčot, Mladenka Padovan, Marko Barčot i Dragiša Barčot, ocjenio je ukupno lumblija i izabrao tri najbolje.
Treće mjesto osvojila je Gordana Prižmić, drugo mjesto Linda Tabain, a titula Zlatne lumblije išla je u ruke ovogodišnje pobjednice Lidije Vlašić.
Nagradu za najljepše uređeno izložbeno mjesto dobio je Dječji vrtić Radost, a posebnu nagradu za sudjelovanje, kao prvi muški natjecatelj i najmlađi u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio je Josip Dragojević.
U atriju Centra posjetitelji su mogli kupiti lumblije koje nose zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla na nacionalnoj razini koju su prve u Veloj Luci dobile proizvođačice Leonida Grbin i Katarina Surjan.
Zahvaljujemo se svim sudionicima ovogodišnjeg natjecanja, posebno našem stručnom žiriju te klapi FD Kumpanije i maloj Mafrini, koji su svojim nastupima upotpunili ovo događanje i stvorili ugodnu atmosferu.
Vidimo se dogodine na Stajunu od lumblije!
Organizatori: Općina Vela Luka, Turistička zajednica Vela Luka i Udruga maslinara Vela Luka
Foto: Anđela Šćepanović