Barrierefreiheit aktivieren
Hrvatski English Deutsch Italiano

Završen 7. Vela Luka Outdoors festival

14.09.2021

Završen je 7. po redu Vela Luka Outdoors, festival pustolovnog turizma.
Cilj ove manifestaicije koja se u Velu Luku „doselila” na jesen 2014. godine, a čiji je idejni začetnik bio Vinko Prizmić, umirovljeni pročelnik HGSS, bio je ne samo organizirati utrke i ugostiti na jedan dan bicikliste i trkače, već pokrenuti što veći broj lokalnog stanovništva da se uključe u manifestaciju da aktivno sudjelujuju u njoj te da cijela zajednica saživi s ovim festivalom.
I nama je to uspjelo, pa možemo reći da nema kuće iz koje nije bar jedan biciklista ili trkač, a ako nisu sportski tipovi, makar su volontirali, uređivali stazu ili na neki drugi način ugradili sebe u ovaj predivan trodnevni festival sporta, zdravlja i aktivnog turizma.
Ove godine festival je započeo svečanim otvaranje penjališta „Podstine”, nakon čega smo se mogli malo educirati na predavanju „Put prema cilja”, Marka Hermana.
U subotu su održane 3 utrke, jedna biciklistička te dvije trail trke.
Po zvršetku utrka slijedila je dodjele nagrada najboljim natjecateljima te besplatna večera za sve sudionike manifestacije. Vela Luka Outdoors je kao i proteklih godina završio veselim druženjem na otoku Proizdu. Naime TZ Vela Luka je svih častila besplatnim izletom na jednu od najlepših plaža Mediterana.
Zahvaljujemo se svim sudionicima, natjecateljima, volonterima.
Hvala Ivanu i Marku i njihovima timovima BK Timunu i TTK Strci
Hvala HGSS i našem Vinku, Maretašim, Crvenom križu, Vatrogascima, hotelima: Korkyra, Adria i Posejdon, restoranu Dalmacija, pizzeriji Alfa na odličnoj spizi. Hvala Vinku Prizmiću i njegovim sponzorima. Hvala Caffe baru Bobovišća, Taxiju Petar.
Jedno ogroooooomno hvala Borisu Kačanu.
Hvala našim curama s fotoaparatom u cilju: Anđela i Ana Marija, te Deniju Danijelu i Slavici na stazi.
Vidimo se i dogodine!