hr en de it

KONCERT "LEGENDA AR TRIBUTE" BEND

09.08.2019

 Sinoć je na prepunoj pijaci ispred crkve sv. Josipa održan koncert argentinskog benda hrvatskih korijena pod nazivom Legenda AR Tribute band.
Trodnevni posjet, u sklopu kojeg su imali prijem kod direktora TZ Vela Luka, te Načelnice Općine Vela Luka, izlet na otok Proizd, posjet groblju i Oliverovu grobu, te druženje s Oliverovom obitelji, okrunjen je sinoć predivnom večeri koja je publiku dotaknula bas u dušu.
Ovaj je koncert dio njihove prve hrvatske turneje, a upravo Velu Luku izabrali su kao prvu destinaciju na putu ostvarenja svog sna. A san je bio da Oliverove pjesme zapjevaju u zemlji svojih predaka i da sve krene upravo iz Vele Luka, rodnog mjesta njihove Legende.
I upravo taj san im se ostvario, sinoć na istoj onoj pijaci i pred istom publikom gdje je i sam Oliver godinama nastupao.
Večer prepuna emocija, ponosa, sreće i zahvalnosti što su konačno uspjeli, publika koja zajedno s njima pjeva svaku pjesmu, puno pljeska I pokoja suza, obilježila je ovu čarobnu večer.
A sve je počelo prije 6 mjeseci kada je Ivan Pablo Marković, menađer Legnada Ar Tribute banda, kontaktirao direktora TZ Vela Luka, da im pomogne da ostvare svoj san, da u Veloj Luci zapjevaju Oliverove pjesme.
Od onda su se počeli slagati kamenčići u kompliciranoj organizaciji i sve je išlo ka ostvarenju tog njihovog hrvatsko-argentisnkog sna.
Brojnost benda ali i njihovih obitelji koji su zajedno sa njima stigli na hrvatsku turneju iz daleke Argentine, njihova spontanost, toplina i vedrina samo su neke osobine koje krase ovu osebujnu grupu koja za sebe voli reći da su velika obitelj.
120 minuta uživali smo u njihovim izvedbama dobro nam znanih Oliverovih pjesama uz neizostavnu Sjećanje na Velu Luku.
Veseloj ekipi iz Argentine želimo sretan nastavak turneje, a mi ćemo se zasigurno rado sjećati njihovog dirljivog nastupa.
Fotografije: Saša Prižmić

$this->latestNews($page, $content->content_id, false);