hr en de it

ZAVRŠENA DVODNEVNA KUHARSKA RADIONICA U VELOJ LUCI

19/04/2019

Jučer je u Hotelu Korkyra završena dvonevna kulinarska radionica, koju je za ugostitelje organizirala TZ Vela Luka .

Jako dobra posjećenost ove edukacije, znak je da u Veloj Lucij postoji veliki interes ali i potreba za unaprijeđenjem gastro ponude Vele Luke.
Mladi kuhar iz Splita, Goran Mušura, u dva dana je pokušao prenijeti dio svog osebujnog znanja te je održao vrlo zanimljivu radionicu, gdje je s ugostiteljima pokušao podijeli razna iskustva stečena tijekom školovanja, gostovanja po raznim restoranima diljem Evrope. Nadalje je govorio o modernom ugostiteljstvu, novim trendovima kulinarstva, o konkurenciji i tome koliko ja bitna i kako nas motivira da budemo uvijek bolji. Također se osvrnuo i na osmišljavanje jelovnika, načine kalkuliranja cijene pojedinog jela, kako sa malo bogatijom i maštovitijom prezentacijom običnih i jednostavnih i jeftinijih jela, možemo povisiti cijenu istih.
Drugog dana radionice, Goran i njegov pomoćnik, sve ono rečeno dan ranije, su i praktično pokazali, pripremili i servirali razna jela, od toplog i hladnog prejela, glavnog jela, te deserta. Karpačio od hobotnice, čips od cikle i kapara, njoki ponjeni kozicama i pršutom, biftek u umaku od cikle, paštete od sipe, pašticada od zeca, samo su neka od izvanrednih jela koja su polaznici sinoć mogli iskušati ali i naučiti na koji način ih servirati i prezentirati.
Izvanredna atmosfera u radnom okruženju, te osebujan način rada ovog mladog kuharskog dvojca iz Splita učinio je ovu večer vrlo zanimiljivom te otvorio put nekim novim suradnjama.