hr en de it

VELA LUKA OUTDOORS 2017 - DANI PUSTOLOVNOG TURIZMA

25.09.2017

Ovog vikenda u Veloj Luci održana je sportska manifestacija pod nazivom Vela Luka Outdoors – Dani pustolovnog turizma. Od 2014. godine kada je pokrenuta od strane HGS-a i pročelnika Vinka Prizmića manifestacija bilježi konstantan rast, kako natjecatelja tako i same ponude događanja, te postaje najveći sportski događaj na otoku Korčuli. Proteklih godina Vela Luka se pokazala kao savršena destinacija za ovakvu vrstu turizma, a što prepoznaju brojni domaći i strani zaljubljenici u ovu vrstu odmora i zabave.

Program je započeo u petak 22.09. na Veloj rivi kada je postavljen penjački zid, te je pred velikim brojem posjetitelja održana projekcija pustolovnih filmova koju je vodio naš poznati putopisac, avanturist i pustolov Danijel Lacko.
U subotu ujutro na rivi odvijao se prigodan program. Ekipa iz PD-a "Perun" neumorno je osiguravala mnogobrojnu djecu koja su željela popeti se na umjetnu stijenu i zip line.
S početkom u 15:30 sati započele su trail utrke podijeljene u dvije kategorije: Veli trail u duljini od 27km. i Mali trail od 12 km. Na trailu je sudjelovalo ukupno 120 trkača.

U 16:30 sati krenula je biciklistička utrka dužine cca. 28 km sa 128 biciklista.
Staze su obilazile neke vrlo zanimljive lokalitete sa predivnim vidicima, kao što je brdo Hum, maslinike, pored suhozida, polja vinove loze, uz more, uvale, plaže, kamene kućice, te jedno od najvažnijih arheoloških lokaliteta na Mediteranu - Vela Spila, čiji nalazi sežu preko 20 000 godina u povijest.
Na kraju dana po završetku utrka uslijedio proglašenje pobjednika, uz bogatu spizu za sve natjecatelje organizatore i volontere, te zabavni program uz grupu "Ljetno kino".

Posljednjeg dana festivala u nedjelju 24. 09. Turistička zajednica organizirala je izlet na otok Proizd za sve sudionike.

Voditelj programa cijele manifestacije bio je Danijel Lacko.

Hvala svima koji su pridonjieli organizaciji manifestacije:

HGSS, Biciklistički klub Timun Split, TTK Strka, TZO Vela Luka, Općina Vela Luka, Udruga "Luško lito" HPD Mareta Vela Luka, PD Perun, Pizzeria Alfa Vela Luka, Zagrebačka pivovara, Atlantik grupa, Županija DNŽ, Hum HT d.d., hotel Korkyra Vela Luka, TZ Dubrovačko - neretvanske županije, Jadrolinija, Bim sport, Melem, Komunalac d.o.o., Crveni križ Korčula.

Posebno hvala i svim našim volonterima koji su se ove godine odazvali u velikom broju, fotografima Borisu Kačanu, Toniju i Anđeli Šćepanović.

Vidimo se dogodine !

novaplus.dnevnik.hr/product/emisije/31014-dnevnik-23-09-2017   (prilog od 42:20 sec.)
www.facebook.com/velaluka.touristboard 
www.facebook.com/vloutdoors

Pobjednici malog traila
muškarci:1. Hrvoje Žuvela 2. Ante Bubić 3. Ivo Jerčić

Žene:1. Jadranka Žilić 2. Natasha Perkusic 3. Fani Mirošević

Veli trail
muškarci: 1. Marin Koceić 2. Lovre Mihotić 3. Duje Ćalušić

Žene:
1. Eva Tušar 2. Daniela Corvalan 3. Jelena Gugić Boko
  
MTB Maraton "Vela Luka Outdoors 2017."

Biciklisti, žene: 1. Tina Papić; 2. nikolina Samirić 3. Ivana Solomun

Muškarci: ukupni pobjednik Nikola Svilan (Kairos) 1.01,55.

Muškarci: (do 20g) 1. Ivan Zlokić , 2. Lovre Berković 3. Vito Prižmić
(20-30g), Davor Krezić 2. Frane Drpić 3. Antonio Vidović
(30-40), 1. Nikola Svilan 2. Dalibor Talajić 3. Nikola Knežević
(40-50), 1. Ivan Prižmić 2. Tino Prižmić 3. Jože Zupančić
(50+) 1. Zoran Teur 2. Luka Volarević 3. Jiri Šimonik