hr en de it

SPORTSKI VIKEND U VELOJ LUCI

26.06.2018

Za nama je sportski vikend. Počeo je u petak jutarnjom Yogom na Inglezovom mostu, kao priprema za 1:Lušku strku- sportsku-reakreativnu manifestaciju održanu u subotu a koja uključuje dvije utrke: biciklističku i trail utrku. Dok se čeklo na prve trkače i bicikliste da prođu ciljem, u centru mjesta  organizirana je utrka i za one najmlađe: djecu vrtićkog uzrasta te polaznike nižih zarderda osnovne škole. Ovu vrlo uspješnu manifestaciju organizirala je Zajednica športskih udruga Vele Luke, a ideja za Lušku strku je nastala po uzoru na  Vela Luka Outdoors manifestacije pustolovnog turizma koja se odvija u Veloj Luci svake godine u mjesecu rujnu. Održavanje Vela Luka Outdoors je potaklo mnogobrojne Velolučane na rekreativno trčanje i bicikliranje ali i šetanje,  čime je Vela Luka dobila potrebu za ovakvim događanjima.

Trail staza za Lušku strku je bila dugačka oko 6 km, dok je biciklistička oko 18 km. Prijavljeno je 44 biciklista i 51 trkač.

Rezultati:

TRAIL:

Muški:

 1. LEO ZLOKIĆ
 2. MARIN ŠEPAROVIĆ
 3. VITO PRIŽMIĆ

Žene:

 1. RITA BILIŠ
 2. FRANKA ŠKORO
 3. PETRA DRAGOJEVIĆ

BICIKLISTI:

Muški:

 1. IVAN PRIŽMIĆ
 2. IVAN ZLOKIĆ
 3. ROBERT LOVRIČEVIĆ

Žene

 1. JOSIPA PADOVAN
 2. MIRNA PADOVAN
 3. SANJA MILETIĆ

Na dječjoj utrci je prijavljeno 89 djece, od čega je iz vrtića 22, a osnovne škole 67.

Rezultati:

Vrtić:

 1. Ante Surjan
 2. Frane Šeparović
 3. Dino Šeparović

Osnovna škola (1.-2. razred)

 1. Meri Surjan
 2. Mateo Žanetić
 3. Mikula Žuvela

Osnovna škola (3.-4. razred)

 1. Antonio Cetinić
 2. Marta Surjan
 3. Katarina Surjan

      Više na ovom linku:  luskastrka-pozdrav-ljetu-2018/

Na ovaj način je Vela Luka obilježila početak ljeta u sportskom duhu, a nadamo se da će velolučani sportski duh održavati do sljedeće Luške strke

 U nedjelju posljepodne  je uslijedila tradicionaln Ragata za sv.Ivana te kasnije iste večeri  projekcija dokumentarnog filma o Hrvatskoj nogometnoj reprerezentaciji "Vatreni"