hr en de it

PROSLAVLJENO 40 GODINA MAFRINE

25.07.2017

Prema programu kulturno zabavnih događanja Luško lito 2017. sinoć je u Veloj Luci na pijaci ispred župne crkve održana svečanost i kulturno zabavna večer povodom 40 godina rada plesačke sekcije „Mafrina“, Folklornog društva „Kumpanija“.

Na svečanosti su nastupili plesači i plesačice „Mafrine“, a kao gosti Folklorni ansambl „Žuna“ iz Bedekovčine koji su izveli tradicionalne plesove iz Zagorja i bedekovčanskog kraja. Čestitke slavljenicima uputili su Katarina Bikić, općinska načelnica Vele Luke, i Darko Ban, općinski načelnik Bedekovčine. O kulturnoj baštini i tradiciji folklora u Veloj Luci govorio je prof. Tonko Barčot.

Hrvatski sabor kulture je za dugogodišnji rad članovima i članicama Mafrine dodjelio priznanja koja im je uručio Sreten Žuvela predsjednik FD „Kumpanija“. Kao gosti nastupila je i veloluška klapa „Ošjak“. Predstavnici folklornog ansambla „Žuna“ su s domaćinima razmijenili prigodne poklone. Poseban nastup imali su najstariji plesači i plesačice, osnivači „Mafrine“, koji su na kraju izveli tradicionalni ples Tanac. Nakon nastupa, druženje svih učesnika nastavljeno je u atriju Centra za kulturu Vela Luka.

 

Izvor: http://radioval.hr/vijesti/dogadjanja/mafrina-proslavila-40-godina-rada/
Photo: Anđela Šćepanović