hr en de it

ODRŽAN OPEN JAZZ FESTIVAL 2017

09.08.2017

Za nama je još jedan Open Jazz Festival koji se u Veloj Luci održao 5. i 6. kolovoza 2017.

Ovaj iznimno ugledni Jazz Festival održava se već 11. godinu za redom, a Vela Luka imala je čast po 6. put biti domaćinom ovog iznimnog glazbenog spektakla.

Prve večeri nastupili su duo Vesna Pisarović te Matija Dedić. Nekadašnji hitovi poput "Balade", "Bijela lađa plovim morem", "Sve što znaš o meni" u jazz verziji, vrlo suptilnoj izvedbi Vesne Pisarović te osebujnim solo dionicama virtuoza Matije Dedića zaista su zvučale maestralno te su donijele dašak 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća.

 

Drugu večer, već standardno, otvorio je i domaćin ovog festivala: naš Velolučanin Oliver Dragojević. Uz njega nastupili su i Elvis Stanić na gitari, Hrvoje Rupčić na udaraljkama te Goran Rukavina na bas gitari. Kako se bližio kraj večeri atmosfera je rasla, a s njom i dinamika pjesama. Pored ovih vrhunskih glazbenika nastupio je i posebni gost, Tedi Spalato, koji se još jednom dokazao - ne samo kao vrhunski kantautor i skladatelj, već kao i majstor jazz improvizacija te je svoje pop pjesme izveo u jazz-etno maniri čime je oduševio mnogobrojnu publiku.

 

Tekst: TZO Vela Luka
Foto: Anđela Šćepanović