hr en de it

Nedjeljno druženje Velolučana u Šibeniku❤️

26.11.2019

Koliko jedan kolač može biti protkan mirisima i okusima rodnog kraja još se jednom potvrdilo na druženju članova društva Velolučana u Šibeniku koji se u Krešimirovom gradu sastaju posljednjih šest godina, a priču oko zavičajnog društva pomaže i podržava Turistička zajednica grada Šibenika. Druženja puna „ćakule“, smijeha, pjesme i zalogaja tradicionalne lumblije svakom im prilikom vraćaju posebne uspomene na djetinjstvo u njihovoj Veloj Luci. Budući da su predstavnici Općine Vela Luka i Turističke zajednice Vela Luka zbog vremenskih neprilika bili spriječeni nazočiti ovom događaju, u Šibenik je u planu otići idućom prigodom te im na poklon odnijeti kako i sam običaj kolindi nalaže, posebnu slasticu - lumbliju.
Ovom prilikom zahvaljujemo Tamari Frlan, Branki Đuderiji i Radenki Barčot koje su za ovu prigodu potrudile napraviti lumblije kojih zasigurno neće nedostajati tijekom sljedećeg posjeta Šibeniku u sklopu kojeg planiramo ostvariti suradnju s Turističkom zajednicom Šibenik i restoranom „Pelegrini“, a kojima zahvaljujemo na pozivu.
A kako vidite sa slika, lumblija im nije nedostajalo, za što su zaslužne:Danka Oreb Jajac, Ana Vlašić i Markita Ševerdija. Bravo cure.
 
Vidimo se uskoro nekom drugom prigodom, nadamo se što prije!
Još jednom hvala svima, a posebice Damiru Žuveli, predsjedniku ove udruge koja njeguje i promiče luške običaje u Šibeniku.