hr en de it

Korčulanski barokni festival visoko je profilirana kulturna manifestacija utemeljena 2012. godine u svrhu promocije lokalne i međunarodne glazbene i kulturne baštine. Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju zahvaljujući kojoj Korčulanski barokni festival slovi kao nezaobilazan kulturni događaj svjetske glazbene scene.

Šesti Festival u trajanju od 2. do 12. rujna 2017. ugostio je najprestižnije svjetske i domaće ansamble i soliste, specijaliste za baroknu glazbu. Od istaknutih ansambala nastupilu su London Handel Players (Velika Britanija), Schikaneders Jugend (Austria), Il terzo suono (Slovenija) i prestižna imena svjetski poznatih solista poput talijanskih violinista Enrica Onofrija i Marie Cristine Vasi. U ovom bogatom baroknom repertoaru pridružio im se i istaknuti hrvatski ansambli: Vokalni ansambl Antiphonus i rezidentni ansambl festivala Hrvatski barokni ansambl pod umjetničkim vodstvom ravnateljice Korčulanskog baroknog festivala i svjetski poznate violinistice Laure Vadjon.

Neupitan kulturno-turistički uspjeh Korčulanski barokni festival temelji na visokoj umjetničkoj glazbenoj ponudi koja već pet godina za redom privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka Korčule. Koncertima se tako promoviraju crkve otoka Korčule kao spomenici kulture, ali i otok Korčula u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks.

U Veloj Luci po rasporedu je održan koncert 8. rujna u 20: sati a nastupili su :

Solisti Hrvatskog baroknog ansambla (Hrvatska)
Laura Vadjon, violina 
Ana Benić, poprečna flauta
Stjepan Nodilo, blok flauta i oboa
Lea Sušanj Lujo, violočelo
Krešimir Has, čembalo