hr en de it

ODRŽAN KONCERT NARODNE GLAZBE VELA LUKA "VJERUJ U LJUBAV"

07/24/2019

 

U nedelju, 21. srpnja 2019. godine, ispred župne crkve sv. Josipa u Veloj Luci održan je koncert Narodne glazbe Vela Luka pod nazivom "Vjeruj u ljubav". Narodna glazba Vela Luka svoj je glavni koncert ove godine u potpunosti posvetila preminulom pjevaču Oliveru Dragojeviću koji je svoju glazbenu priču započeo upravo u njihovoj udruzi. Na pijaci se okupilo oko 500 ljudi, čak se tražila i karta više. Brojnoj publici se na početku glazbenevečeri obratio Vinko Šeparović, predsjednik Narodne glazbe Vela Luka koji je u svom govoru istaknuo da je ovaj koncert ujedno zahvala Oliveru, najvećem velikanu hrvatske glazbe na velikom doprinosu i značaju u njegovom rodnom mjestu.

U prvom dijelu koncerta nastupio je veliki puhački orkestar Narodne glazbe Vela Luka pod dirigentskom palicom Marka Prižmića Makija, nakon čega su usljedile izvedbe Malog banda i naposljetku Big banda Narodne glazbe Vela Luka. Stihove najljepših Oliverovih pjesama intrepretirali su vokalni solisti Mario Prižmić, Nena Gugić, Duško Miojević, Ariana Valjan, Teo Žuvela, Toni Žuvela, Željana Petrić, Nikola Žuvela Doda, Marina Žuvela i Marko Prižmić. Cjelokupni je događaj svojom izvedbom na violini upotpunila Renata Prizmić Linarić koja je svoje glazbeno iskustvo podijelila s Oliverom u pariškoj Olimpiji iz koje nosi nezaboravne uspomene.

Na kraju koncerta, svi sudionici zajedno izveli su „Sjećanje na Velu Luku“, pjesmu koja je ujedno i najbolji odraz Oliverove ljubavi i privrženosti njegovom rodnom mjestu. Publika je bila toliko očarana da su spontano zapjevali i "Joj da mi je", čime će ovaj koncert zauvijek ostati u njihovim srcima.

Program su vodili Darko Dragojević i Ana Dragojević.

Fotografije: Saša Prižmić