hr en de it

OBAVIJEST KOMUNALNOG I PROMETNOG REDARA

04/27/2018

POŠTOVANI SUGRAĐANI,

TURISTIČKA SEZONA JE PRED NAMA, I KRAJNJE JE VRIJEME DA ZAPOČNEMO SA PROLJETNIM POSPREMANJEM I UREĐENJEM NAŠIH NEKRETNINA, OKUĆNICA, VRTOVA I JAVNIH POVRŠINA.

SUKLADNO ODLUCI O KOMUNALNOM REDU I DRUGIM ZAKONSKIM PROPISIMA. DUŽNI SMO SVOJE ZGRADE I NJIHOVA PROČELJA, OGRADE I MEĐAŠE, OKUĆNICE, VRTOVE, NEIZGRAĐENO GRAĐEVINSKO, POLJOPRIVREDNO I ŠUMSKO ZEMLJIŠTE, SVE SUKLADNO NAMJENI I NAČINU KORIŠTENJA, DRŽATI UREDNO I ČISTO, A ISTO REDOVITO ODRŽAVATI.

VRIJEME JE DA POKOSIMO TRAVU, UKLONIMO KOROV I NEPOTREBNO RASLINJE, TE UKLONIMO I DRUGI KOMUNALNI OTPAD (ŠPAHERE, PERILICE, TELEVIZORE, REZERVOARE, BADNJE, BAČVE, DRVENE PALETE, GRAĐEVINSKI MATERIJAL, ŠUT I DRUGO SMEĆE).

NA EKOLOŠKI I KOMUNALNO PRIHVATLJIV NAČIN RIJEŠIMO SE SVEGA ŠTO NAGRĐUJE NAŠ ŽIVOTNI PROSTOR I STVARA DOJAM NEUREĐENOSTI I NESREĐENOSTI.

RIJEŠIMO SE NEREGISTRIRANIH, KARAMBOLIRANIH I OLUPINA OD VOZILA, PLOVILA, PRIKOLICA, TRAJLERA, KARIJOLI I DRUGIH VEĆIH I MANJIH STROJEVA, BEZ OBZIRA DA LI SE NALAZE NA NAŠIM ZEMLJIŠTIMA ILI JAVNIM POVRŠINAMA, KOLNIM, PJEŠAČKIM, MAKADAMSKIM, POLJSKIM ILI ŠUMSKIM PUTOVIMA.

SVE ONO ŠTO ODLUČIMO ZADRŽATI, PRESLOŽIMO I POSLOŽIMO NA UREDAN I OKU UGODAN NAČIN MAKSIMALNO ZAKLONIMO ŽIVICAMA, ZELENILOM, TENDAMA I NA DRUGI PRIHVATLJIV NAČIN.

RUŠEVNE I NA BILO KOJI DRUGI NAČIN OŠTEĆENE ZGRADE, ŠTALE I DRUGE OBJEKTE, SANIRAJMO DA NE PREDSTAVLJAJU RUGLO I FIZIČKU OPASNOST ZA PROLAZNIKE I NAŠU DJECU.

SAV KRUPNI I SITNI KOMUNALNI OTPAD ZBRINIMO NA DEPONIJU KOMUNALNOG OTPADA SITNICA, A NE U PRIRODU I OKOLIŠ, STVARAJUĆI TAKO DRUGA NELEGALNA I DIVLJA DEPONIJA.

UKOLIKO IMATE POTREBE I PROBLEMA U PROLJETNOM POSPREMANJU I ODVOZU KRUPNOG OTPADA (VOZILA,PLOVILA I KUĆANSKIH APARATA), POZIVATE SE DA SE JAVITE U KOMUNALNO PODUZEĆE "KOMUNALAC" ILI KOMUNALNOM I PROMETNOM REDARSTVU OPĆINE VELA LUKA.

UČINIMO SVE DA PREDSTOJEĆU TURISTIČKU SEZONU I NAŠE DRAGE GOSTE I PRIJATELJE DOČEKAMO UREDNI I ČISTI, BEZ SUVIŠNOG I NEPOTREBNOG KOMUNALNOG OTPADA, SA UREĐENIM I SREĐENIM OKUĆNICAMA I SVIM DRUGIM ZEMLJIŠTIMA, TE JAVNIM POVRŠINAMA.

ZAHVALJUJEMO SE SVIMA ONIMA KOJI SVOJE NEKRETNINE I DO SADA DRŽE UREDNO I ČISTO, ČUVAJU OKOLIŠ I PRIRODU.

SVE ONE KOJI TO IZ OPRAVDANIH ILI SAMO NJIMA ZNANIH I NEZNANIH RAZLOGA TO NE ČINE, POZIVAMO I APELIRAMO DA JE KRAJNJE VRIJEME DA ZAPOČNU SA UREĐENJEM I ZBRINJAVANJEM KOMUNALNOG OTPADA, TE TAKO DOPRINESU UREDNOSTI I REDU U PROSTORU, I NEPOTREBNO IZBJEGNU ZAKONOM PROPISANE KAZNE I SANKCIJE.

APELIRAJMO JEDNI NA DRUGE, I SVI ZAJEDNO UČINIMO DA NAM NAJLIPŠA VALA NA SVITU, I PO PITANJU KOMUNALNOG REDA UISTINU I TO BUDE.

ČUVAJMO I UREĐUJMO NAŠ ŽIVOTNI PROSTOR I OKOLIŠ.
ZDRAVI I VESELI BILI.

KOMUNALNO I PROMETNO REDARSTVO


WWW.VELALUKA.HR